Следва

Дизайн за вдъхновение - Вълшебна идея за малко пространство

Ризото с кафяв ориз - много вкусна гарнитура

За полезните свойства на кафявия ориз вече разказахме подробно в материал, ето и рецепта с Негово величество...

Food преди 11 години

За полезните свойства на кафявия ориз вече разказахме подробно в материал, ето и рецепта с Негово величество, която лесно се харесва и става чудна гарнитура за ястия с месо или морски дарове.

Трябват ти:
250 г кафяв ори
250 г гъби
150 мл бяло вино
1 глава лук
500 мл бульон - зеленчуков или месен
80 г пармезан
сол
черен пипер
бял пипер

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ зеленчуков или месен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте. След като сте свалили от котлона, поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре. 

Източник: gotvach.bg
 

More Food