Гръцка салата с черен пипер
опитайте тази рецептаЧорба от агнешки дреболии
опитайте тази рецептаАгнешки дреболии под було
опитайте тази рецепта-
Рецепти по категории
- Салати и гарнитури
- Предястия
- Супи
- Сосове и дипове
- Тестени изделия
- Десерти
- Напитки
- Ястия без месо
- Ястия с месо
- Чуждестранна кухня
- Зимнина и консервиране
- Разни
- Бебешки и детски храни
- Празници
-
Последно разгледани
- Гъби с лук и масло
- Аспержи с масло
- Грис халва с мляко
Гъби с лук и масло
-
Ароматни гъби с лук и масло
Време за подготовка:
10 минутиВреме за изпълнение:
40 минутиБрой порции:
3Необходими продукти:
1 кг. гъби 6-7 глави лук 1/2 пакетче масло черен пипер солНачин на приготвяне:
В йенска тава на дъното се нареждат гъбите, върху тях се разпределя на няколко места маслото, поръсва се сол и черен пипер.
Отгоре се нарежда нарязаният лук.
Пече се във фурната докато гъбите омекнат, като накрая се маха капака, за да придобие лука златиста коричка.
Подходяща гарнитура са за ястия с пилешко и свинско месо.
-
Патладжани на барбекю
Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на колелца. Поръсват се със сол и се оставят, за да се изцеди горчивият сок. Отцеждат се, обилно се поръсват със зехтин или олио и малко соев сос и се пекат на...
вижте цялата рецепта за: Патладжани на барбекю -
Глазирани морковчета
Морковите се почистват и измиват. Нарязват се на парченца с дължина 3-4 см. Изсипват се в тиган, добавя се 50-60 мл вода, захарта, маслото и сол на вкус. Затварят се с капак и се готвят на слаб огън, като се разбъркват...
вижте цялата рецепта за: Глазирани морковчета -
Аспержи с масло
Аспержите се сваряват в подсолена вода, в която е прибавен 1 дафинов лист. Изцеждат се и се заливат с разтопеното масло, поръсват се със сол, черен пипер и майорана и се поднасят като гарнитура към всякакви меса.
вижте цялата рецепта за: Аспержи с масло -
Задушен спанак за гарнитура
Нарязаните зелении се задушават в маслото и малко вода, прибавят се подправките и се сервира топло като гарнитура към агнешко месо.
вижте цялата рецепта за: Задушен спанак за гарнитура -
Пюре от киселец и лапад
Задушават се в олиото ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се добре измитите киселец и лапад (без да се режат), похлупват се и разбъркват от време на време с дървена лъжица. Като се изпари водата, се поръсва с...
вижте цялата рецепта за: Пюре от киселец и лапад -
Топла картофена салата с полушпеков салам
Обелените картофите се нарязват и сваряват в подсолена вода. Сварените яйца и шунката се нарязват на желаната форма, а лукът на ситно. Всичко се омесва внимателно купа, посолява се и се поръсва черен пипер. Добавят...
вижте цялата рецепта за: Топла картофена салата с полушпеков салам