Рецепта за салата
Гръцка салата с черен пипер

Гръцка салата с черен пипер

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Чорба от агнешки дреболии

Чорба от агнешки дреболии

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

Гъби с лук и масло


  • Ароматни гъби с лук и масло

    Време за подготовка:

    10 минути

    Време за изпълнение:

    40 минути

    Брой порции:

    3


    Необходими продукти:
    1 кг. гъби 6-7 глави лук 1/2 пакетче масло черен пипер сол

    Начин на приготвяне:

    В йенска тава на дъното се нареждат гъбите, върху тях се разпределя на няколко места маслото, поръсва се сол и черен пипер.
    Отгоре се нарежда нарязаният лук.
    Пече се във фурната докато гъбите омекнат, като накрая се маха капака, за да придобие лука златиста коричка.
    Подходяща гарнитура са за ястия с пилешко и свинско месо.


Още рецепти за Топли салати от категория Салати и гарнитури

  • Патладжани на барбекю

    Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на колелца. Поръсват се със сол и се оставят, за да се изцеди горчивият сок. Отцеждат се, обилно се поръсват със зехтин или олио и малко соев сос и се пекат на...


    вижте цялата рецепта за: Патладжани на барбекю
  • Глазирани морковчета

    Морковите се почистват и измиват. Нарязват се на парченца с дължина 3-4 см. Изсипват се в тиган, добавя се 50-60 мл вода, захарта, маслото и сол на вкус. Затварят се с капак и се готвят на слаб огън, като се разбъркват...


    вижте цялата рецепта за: Глазирани морковчета
  • Аспержи с масло

    Аспержите се сваряват в подсолена вода, в която е прибавен 1 дафинов лист. Изцеждат се и се заливат с разтопеното масло, поръсват се със сол, черен пипер и майорана и се поднасят като гарнитура към всякакви меса.


    вижте цялата рецепта за: Аспержи с масло
  • Задушен спанак за гарнитура

    Нарязаните зелении се задушават в маслото и малко вода, прибавят се подправките и се сервира топло като гарнитура към агнешко месо.


    вижте цялата рецепта за: Задушен спанак за гарнитура
  • Пюре от киселец и лапад

    Задушават се в олиото ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се добре измитите киселец и лапад (без да се режат), похлупват се и разбъркват от време на време с дървена лъжица. Като се изпари водата, се поръсва с...


    вижте цялата рецепта за: Пюре от киселец и лапад
  • Топла картофена салата с полушпеков салам

    Топла картофена салата с полушпеков салам

    Обелените картофите се нарязват и сваряват в подсолена вода. Сварените яйца и шунката се нарязват на желаната форма, а лукът на ситно. Всичко се омесва внимателно купа, посолява се и се поръсва черен пипер. Добавят...


    вижте цялата рецепта за: Топла картофена салата с полушпеков салам