Задушени гъби в сметана и бяло вино
Необходими продукти:
500 грама пресни гъби
1 глава лук
20 грама масло
олио
200 мл сметана с 20% масленост
50 мл сухо бяло вино
стрък мащерка
сол
микс от различни пипери на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на парченца, а лука на кръгчета и го запържете до прозрачност в силно загрято олио. След това прибавете гъбите, мащерката, микса от подправки и маслото. Пържете 10 минути, после сложете бялото вино и задушете в продължение на 5 минути на силен огън. Най-накрая прибавете и сметаната. Разбъркайте всичко, затворете с капак съда и оставете на слаб огън за 20 минути.
Сервирайте гъбите поръсени с нарязан зелен лук.
Може да се поднесе като основно ястие, също е отлична гарнитура към всякакви месни блюда.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зърнеста копринка
- Свинско с гъби в сметана
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Двуспорова печурка
Коментари към Задушени гъби в сметана и бяло вино