Кулинарни рецепти » Пюре от целина

 Пюре от целина

Продукти:

• 8 глави целина
• 4 картофа
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и я нарязваме на кръгчета, които слагаме в тенджерата под налягане. Прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи, заливаме с 2 ч.ч. вода и посоляваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Изцеждаме през гевгир сварените продукти, пасираме ги и постепенно при непрекъснато бъркане ги смесваме с горещото прясно мляко и разтопеното масло. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Поднасяме пюрето като гарнитура към меса и пържени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало